Welke soort trap past bij uw huis?

Wanneer u uw huis in zijn volledigheid (opnieuw) mag inrichten, dan is het kiezen van een juiste trap van vitaal belang om te voldoen aan uw wensen op het gebied van stijl en functionaliteit. Bij het kiezen van een nieuwe trap komt echter veel kijken. Daarom geven we je in dit artikel een aantal handige weetjes over de voor- en nadelen van de twee bekendste trappen, om uiteindelijk een geschikte keuze te maken voor de trappen in uw huis!

Traditionele trap

De traditionele trap is ook wel een rechte trap die voorkomt in de meeste huizen. De reden dat de traditionele trap de meestvoorkomende keuze is in vele huizen, is omdat ze zorgen voor stabiliteit, makkelijk te installeren zijn en u ze zonder problemen kan veranderen van stijl. Door het eenvoudige ontwerp kunnen diverse stijlen in combinatie van kleuren en meerdere materialen gemakkelijk worden aangebracht om een unieke trap te creƫren. Het grootste nadeel van een traditionele trap is dat ze relatief veel ruimte innemen.

Wenteltrap

Een wenteltrap, ook wel een spiltrap genoemd, kan enorm goed helpen bij het besparen van ruimte in uw woning en te zorgen van een unieke stijl. Zoals de naam al doet vermoeden, is een wenteltrap voorzien van een spiraalvormige boog, waardoor u in de vorm van een cirkel de trap op en af loopt. Door middel van dit ontwerp, kan de woning voorzien worden van ruimtebesparende voordelen omdat het veel minder grond in beslag neemt dan een traditionele trap. De nadelen van een wenteltrap is het relatief steile ontwerp, wat het eventueel onhandig maakt voor kinderen en ouderen om naar boven te gaan. Tevens is een wenteltrap niet echt handig wanneer er grote objecten naar boven verhuist moeten worden.

Wanneer u uw trappenhuis echter niet volledig hoeft te vervangen, maar wilt voorzien van een renovatie om uw trap zo goed als nieuw te maken, dan bent u bij de Traprenovatie-expert aan het juiste adres. Of u nou te maken heeft met open of dichte trappen, trappen van hout, beton, metaal of steen, de Traprenovatie Expert kan u helpen om de technische en esthetische uitdaging aan te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *