Wat moet je weten voordat je een betonnen huis bouwt

De bebouwing door middel van beton roept soms wel eens misvattingen op van grauwe en donkere constructies die niet bepaald een plezierig aanzicht zijn. Maar wist je dat de realiteit eigenlijk heel anders is? Betonnen gebouwen kunnen namelijk worden afgewerkt om eruit te zien als elk ander huis in een andere straat, zonder dat je weet dat het gemaakt is van de grijze samenstelling die tegelijkertijd heel veel voordelen biedt! In dit artikel geven we je enkele handige weetjes over beton.

De voordelen van een huis van beton

Betonnen huizen zijn al vele jaren enorm populair omdat ze heel goed bestand zijn tegen extreem weer, een groot isolatievermogen hebben en geluidsoverlast buiten de deur houden. Daarnaast bieden betonnen constructies een uitstekende weerstand tegen vuur en is het in staat om ondergrondse termieten te voorkomen. Verder is het belangrijk om te weten dat er enorm snel gebouwd kan worden met beton. Het gebruik van beton kan snel de klus klaren doordat er speciale betonplaatmallen en betonblokmallen kunnen worden gebruikt om eenvoudig en snel een perfecte betonnen bestrating te creëren of een muur te plaatsen.

De nadelen van het bouwen met beton

Een van de redenen dat je liever zou kiezen voor een ander soort materiaal voor de constructie van jouw huis, is omdat de kosten van het bouwen van een huis met betonblokken hoger ligt dan van andere materialen. In de meeste gevallen is een betonnen constructie bijna altijd duurder dan houtbouw of andere traditionele opties. Er is echter een grote kans dat je de initiële investering  terugverdient vanwege de lagere energiekosten.

Een ander noemenswaardig nadeel van het bouwen met beton, is dat het helaas geen milieuvriendelijk materiaal is. Voor het verkrijgen van de grondstoffen om beton te maken, moet er veel energie en water worden gebruikt. Daarnaast veroorzaken de winning van zand en andere aggregaten voor de vervuiling van het milieu. Daarentegen heeft beton een uitstekende levensduur van maar liefst 100 jaar en draagt daarom bij aan de duurzaamheid van jouw huis.

Wil jij aan de slag gaan met het bouwen van een betonnen huis en zoek jij een handige oplossing voor de productie van gestort beton, neem dan eens een kijkje bij de producten van Betonblock.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *