Wanneer is het tijd voor een traprenovatie?

Bij het nemen van een beslissing om uw trap te renoveren of te vervangen komt veel kijken. Wellicht bent u niet goed op de hoogte omtrent de mogelijkheden van een renovatie en kies je onbedoeld voor de vervanging van het gehele trappenhuis, wat tot hoge kosten kan leiden. Om een goed overwogen besluit te nemen of de renovatie van uw trappenhuis het waard is, nemen we in dit artikel een aantal aspecten in beraad die van belang zijn welke keuze het meest geschikt is

Aanpassingen aan het uiterlijk

Middels een goed uitgevoerde traprenovatie, kan in een kort tijdsbestek en met minimale overlast drastische veranderen worden doorgevoerd. Denk maar eens aan kleine veranderingen zoals het toevoegen van glas aan de balustrade. Doordat glas veel licht kan binnenlaten, zal het ervoor zorgen dat de ruimte van uw trappenhuis groter en opener lijkt. Een ander voorbeeld waarbij traprenovatie een goede uitkomst biedt, is het toevoegen van nieuwe spindels, om de oude vermoeide afgebroken leuning te vervangen. Dit zorgt niet alleen voor een grote impact op het uiterlijk, maar zal het gevoel van veiligheid bij het op en af lopen op de trap ook aanzienlijk verhogen.

Structurele schade

Veel mensen kiezen ervoor om hun gehele trap te vervangen vanwege structurele schade die het niet waard lijken om te repareren. Er zijn echter veel gevallen waarbij traprenovatie een betere keuze is dan gehele vervanging. Wanneer uw open trap bijvoorbeeld versleten is door gaten, deuken en lelijke verf- en lijmresten, zoek dan eens op renovatie open trap om over te gaan tot diverse oplossingen voor traprenovatie.  Het kan soms ook voorkomen dat een traprenovatie niet meer kan helpen bij het herstellen van structurele schade en de trap aan algehele vervanging toe is. Tevens kan een volledige vervanging van het trappenhuis van belang zijn wanneer u uw huis renoveert en ruimtes opnieuw inricht. Wanneer u twijfelt over de juiste keuze, dan kan het helpen om raadgeving te vragen aan experts op het gebied van traprenovatie. Zij kunnen op basis van uw unieke woonsituatie bepalen of een traprenovatie een geschikte oplossing is.

Schakel de hulp in van experts

Bent u ervan overtuigd dat het tijd is voor de renovatie van uw trap om ervoor te zorgen dat uw hele gezin met plezier op en af loopt, dan bent u bij Stairz aan het juiste adres om uw trappenhuis een nieuwe, frisse uitstraling en een veilig gevoel te geven. Bezoek de showroom van Stairz of maak een afspraak aan huis voor een vrijblijvend adviesgesprek voor het renoveren van uw trap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *