Waarom akoestische plafondpanelen een uitkomst bieden

Wanneer werkplekken op zoek zijn naar oplossingen om geluidsoverlast te voorkomen, zal de expert vaak als eerste denken aan akoestische plafondpanelen. Dit komt namelijk doordat slechte akoestiek veelal wordt veroorzaakt door de grote en harde oppervlakken van het plafond. In dit artikel stellen we u voor aan enkele voordelen van akoestische plafondpanelen naast geluidsverbetering en waarom ze wellicht een uitkomst kunnen bieden voor uw werkplek.

Akoestische plafondpanelen zijn een goedkope oplossing

In tegenstelling tot vele andere oplossingen op het gebied van het verbeteren de akoestiek, zijn akoestische panelen aan het plafond relatief goedkoop in aanschaf. Dit komt doordat de arbeidskosten voor de installatie van plafondpanelen een stuk lager ligt dan bij andere bouwwerkzaamheden en de materialen ook vrij goedkoop zijn.

Akoestische plafondpanelen helpen bij het verbeteren van het licht

Akoestische plafonds zijn naast zijn geluidsabsorberende impact gunstig omdat ze licht reflecterend zijn. Akoestische plafondpanelen zorgen er namelijk voor dat er meer licht weerkaatst wordt in de kamer, waardoor op de lange termijn geld kan worden bespaard op de energiekosten, doordat u simpelweg minder lichten benodigd heeft. Tevens kunt u kiezen welk paneel u wenst op basis van de mate van reflexiviteit, brandwerendheid en vochtbestendigheid.

Plafondpanelen zijn flexibel en gemakkelijk te vervangen

Mocht u op een gegeven moment de uitstraling van het plafond beu zijn, dan kunt u eenvoudig nieuwe panelen aanschaffen en deze laten installeren in plaats van de oude. Dit is doorgaans een gemakkelijke en snelle klus, omdat akoestische plafondpanelen in de meeste situaties zonder enige problemen geïnstalleerd en vervangen kunnen worden. Heeft u bijvoorbeeld last van luchtkanalen en bedradingssporen die het verhinderen om het oppervlak van het plafond rechtstreeks te behandelen, dan kunnen hangende akoestische panelen een geweldige oplossing zijn. Akoestische plafondpanelen besparen uiteindelijk niet alleen waardevolle ruimte, maar hebben ook een sterke visuele impact. Zo zullen ze bijdragen aan een een meer aantrekkelijke werkomgeving.

Ben u op zoek naar diverse akoestische oplossingen op kantoor, neem dan eens een kijkje bij Akoesta, de specialist op het gebied van geluidsabsorberende producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *