Hoe voorkom je verstopte rioolleidingen?

Verstopte rioolleidingen zijn enorm vervelend en kunnen soms moeilijk opgelost worden. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat jij je handen vuil moet maken, is het van belang om rekening te houden met de volgende aspecten om verstopte rioolleidingen tegen te gaan.

Houd de afvoer schoon en gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Een van de eenvoudigste manieren om de afvoer te schoon te houden, is om simpelweg niet teveel troep te maken! Zorg er bijvoorbeeld om geen olie en vetten door de afvoer te laten stromen en veeg pannen en borden goed af voordat je begint met de afwas. Hiermee voorkom je dat je riool verstopt. Tevens is het aan te raden om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken voor de schoonmaak van de leidingen. Denk bijvoorbeeld aan enzymreinigers, die tevens niet zo schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu, in vergelijking met agressieve chemicaliën die veelal worden gebruikt in commerciële reinigingsmiddelen. 

Vermijd het doorspoelen van hygiëneproducten door het toilet

Het is belangrijk om rekening te houden met het voorkomen van het doorspoelen van andere producten in het toilet naast menselijk afval en toiletpapier. Om verstopping van de rioolleidingen te voorkomen, gooi je diverse hygiëneproducten en maandverbanden in de prullenbak in plaats van het toilet. Dit kan namelijk leiden tot ernstige sanitaire problemen die je niet gemakkelijk zelf kan oplossen.

Schakel de specialist in

Hoewel diverse problemen op het gebied van de riolering vaak zelf opgelost kunnen worden, kan een vakgerichte riooldeskundige je helpen om noodsituaties te voorkomen. Mocht het kwaad al geschied zijn of heb je doorgaans problemen op het gebied van rioolstank in huis en regelmatig verstopte leidingen, dan is het het aan te raden om een gekwalificeerd ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Een ontstoppingsbedrijf kan je onder andere helpen om lekkages te verhelpen en te voorkomen, een riool te ontluchten of de gehele riolering te vernieuwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *