Hoe maak je jouw automatten schoon?

Het schoonmaken van de automatten in de auto zorgt ervoor dat het interieur spik en span blijft. Schone vloermatten zorgen immers voor een frisse look en voorkomt tevens nare geurtjes in de auto. In dit artikel geven we je enkele handige tips bij het correct schoonmaken van automatten.

Zorg ervoor dat je de vloermatten buiten schoonmaakt

Wanneer jouw auto bijvoorbeeld voorzien is van luxe velours automatten, dan wil jij deze natuurlijk voorzien van de beste zorg. Om vloermatten zo effectief mogelijk schoon te maken, is het daarom van belang om als eerste de vloermatten uit de auto te verwijderen als dat mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat je geen waterschade krijgt in het interieur van je auto. Bij het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen, moet je eerst goed opletten welke middelen geschikt zijn voor het specifieke type materiaal van je vloermatten.

Hanteer de juiste schoonmaakvolgorde 

Alvorens je een grove schoonmaak begint, zorg ervoor dat je eerst aan de slag gaat met het stofzuigen van vloermatten. Gebruik daarom een stofzuiger om alle stofdeeltjes en vuildeeltjes te verwijderen van je automatten voordat je ze verder probeert schoon te maken. Tevens kan je proberen om de vloermatten goed uit te kloppen. Houd er rekening mee dat je de vloermatten aan beide kanten stofzuigt om ervoor te zorgen dat je kruimels en stof gronding verwijdert. Hierna kan je de vloermatten schoonmaken met water en laat je ze goed opdrogen.

Om dit proces te versnellen, kan je tevens zuiveringszout gebruiken om het vocht en nare geurtjes op te nemen. Dit zorgt ervoor dat er geen vuiltje meer aan de lucht is!

Ben je op zoek naar een uitgebreide collectie van vloermatten in zowel standaard maten als op maat gemaakt, zoek dan eens op automatten kopen om de juiste stel vloermatten voor jouw auto aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *