Heeft mijn kind orthopedische hulp nodig?

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw kind last heeft van voet- en enkelproblemen, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk stappen te ondernemen. In dit artikel geven we u advies waarop u moet letten bij het overwegen van orthopedische hulp voor uw kind.

Vertoning van beperkte beweging

Als een kind doorgaans beperkte of moeizame beweging vertoont omdat het pijn heeft in de onderste ledematen, dan is er vaak al voldoende reden om een bezoek aan de podoloog te plegen. Het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat niet alle kinderen klagen over pijn. Daarom is het van belang dat u goed let op andere mogelijke signalen van een bestaand probleem.

Snellere vermoeidheid

Wanneer u merkt dat uw kind sneller vermoeid is dan andere kinderen tijdens het sporten, kan het waard zijn om te achterhalen waar dit precies vandaan komt. Als u kind sneller rust moet nemen tijdens een teamsport omdat er vermoeidheid heerst aan de onderste ledematen, overweeg dan te controleren of er een uitpuiling aan de binnenkant van de enkel waar te nemen valt. Dit wijst meestal uit op een gevoeligheid in de achillespees. Wanneer er een hoge gevoeligheid is in de achillespees en op voortdurend voorkomt, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar orthopedische oplossingen.

Let op de voetstructuur en het looppatroon

Veelvoorkomende voetproblemen zijn vaak van erfelijke aard. Probeer daarom na te gaan of familieleden soortgelijke problemen vertonen. Om na te gaan of uw kind last heeft van dergelijke voetklachten, besteed dan speciaal aandacht aan de manier waarop uw kind loopt en kijk hoe de voeten op de grond staan. Oplossingen voor een afwijkende voetstructuur en looppatronen zijn voor bijvoorbeeld op maat gemaakte steunzolen. Zoek eens op steunzolen aanmeten voor meer informatie van steunzolen en inlays om klachten te verlichten.

Wanneer u er vroeg bij bent, kunt u ervoor zorgen dat u ernstigere voetproblemen van uw kind in de toekomst kan voorkomen. Als u op zoekt bent naar specifieke orthopedische oplossingen voor uw kind, bezoek dan eens de website van podoloog Hoorn en ontdek wat de mogelijkheden zijn om de voetproblemen van uw kind in kaart te brengen en aan de slag te gaan met professionele hulpmiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *