Gebruik deze tips voor het verhelpen van problemen aan de lage rug

Pijn aan de lage rug komt extreem vaak voor bij verschillende leeftijdsgroepen. Vaak zijn een verkeerd postuur en het verkeerd uitvoeren van bepaalde bewegingen de oorzaak van dit probleem. In dit artikel geven we je een aantal aanbevelingen die kunnen helpen om pijn in de lage rug te verminderen en te voorkomen in de toekomst.

Zorg voor een juiste houding tijdens activiteiten en wanneer je zit

Gezien de meeste problemen aan de onderrug te wijten is aan een verkeerde houding, is het van belang om consistent rekening te houden met een juiste houding bij het uitvoeren van fysieke activiteiten of tijdens kantoorwerk. Bij zowel fysieke activiteiten als zitwerk is het aan te raden om de ruggengraat zoveel mogelijk rechtop te houden. Tevens is het aan te raden om buigingen vanuit de taille te vermijden en te tillen vanuit de knieën. De juiste houding tijdens het zitten kan ervoor zorgen dat problemen aan de lage rug voorkomen kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je beide voeten op de grond houdt en een stoel gebruikt die een goede ondersteuning biedt aan de onderrug. Verder is het belangrijk om niet voorovergebogen aan het computerscherm te zitten.

Zoek naar hulp van de fysiotherapeut

Wanneer jouw problemen met de lage rug al een langere tijd voordoen en de genoemde aanbevelingen niet leiden tot verbetering, dan kan het van toepassing zijn om een fysiotherapeut in te schakelen. Een fysiotherapeut kan jou helpen door middel van diverse behandelingen. Dry needling kan bijvoorbeeld voor een oplossing zorgen om bepaalde triggerpoints in jouw lichaam te activeren, wat kan helpen voor het creëren van directe pijnvermindering en verbeterde mobiliteit. Daarnaast kan een fysiotherapeut het besluit nemen om over te gaan tot manuele therapie. Dit is een vorm van specifieke technieken die worden toegepast om de gewrichten, houding en beweging te verbeteren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *