Een baan als verpleegkundige? Deze tips zorgen voor jouw glansrijke start!

Als jij net van start gaat met een nieuwe baan als verpleegkundige, dan zal je vast en zeker voor uiteenlopende uitdagingen komen te staan die nogal wennen voor je kunnen zijn. Om je te helpen met jouw nieuwe werkomgeving, zetten wij in dit artikel enkele handige tips op een rijtje die jou helpen met een frisse start als verpleegkundige!

Wees niet bang om niet alles te weten

Het is belangrijk om te weten dat het helemaal niet erg is om niet alles te weten! Je kunt immers niet alle protocollen en procedures bij je eerste pogingen direct onder de knie krijgen. Doe het daarom rustig aan en accepteer dat je een beginner bent. Jouw eerste dag als verpleegkundige zal hoogstwaarschijnlijk anders zijn dan wat je op school gewend bent,  dus focus je op het omarmen van de omgang en de veranderingen.

Leer van jouw mentor en jouw collega’s

Wellicht het meest waardevolle advies is om vooral niet bang te zijn om hulp te vragen aan jouw nieuwe collega’s of mentoren. Op deze manier ontwikkel je niet alleen sterke werkrelaties met jouw collega’s, maar zorg je er ook voor dat je gemakkelijker praktische informatie kan opnemen. Er is namelijk zoveel te leren op het gebied van onder andere tijdsmanagement, de cultuur van de verpleegkundige en andere aspecten die je doorgaans niet in een klaslokaal kunt leren.

Zorg voor jezelf!

Wanneer je bijvoorbeeld als een gz-psycholoog werkt met mensen die problemen hebben met psychische stoornissen, dan zal je vaak te maken krijgen met het geven van intensieve begeleiding die jou soms wel eens kunnen uitputten. Het is daarom van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van jouw grenzen en daar vooral niet overheen te gaan! Denk maar eens aan valkkuilen zoals niet genoeg slapen, niet gezond eten, geen of weinig tijdsbesteding aan hobby’s en niet genoeg in beweging zijn. Wanneer je jouw leven in de zorg kan balanceren, zal je merken dat je met veel meer plezier naar je werk gaat en veel beter kan omgaan met bepaalde stressfactoren.

Heb jij zojuist je opleiding afgerond of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als ervaren verpleegkundige, bekijk dan de volgende vacatures verpleegkundige om wellicht jouw droombaan te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *