Drie exclusieve Italiaanse wijnen

Ben je een echte wijnkenner, of nog nieuw in de wereld van wijnproeven? In beide gevallen is dit artikel interessant voor jou. We bespreken namelijk drie exclusieve, Italiaanse wijnen die je zeker eens moet proberen tijdens een wijnproeverij met je vrienden of familie.

Rosso Di Montepulciano

De rode wijn, rosso Di montepulciano is een heerlijke robijnrode wijn. De wijn heeft een heerlijke fruitige geur en een droge afdronk. Deze wijn is aan haar naam gekomen door de plaats Montepulciano in Italië. De wijn bestaat uit 90% Sangiovese druiven en 10% van de Canaiolo Nero en Mammolo druif. Dit is een zeer exclusieven wijn, dus perfect voor een kwalitatieve wijnproeverij met vrienden of familie. Deze wijn kun je voor rond de 12 euro kopen.

Negroamaro cantina Fabio cordella

Negroamaro Cantina Fabio Cordella is een zeer exclusieve Italiaanse wijn uit de streek ‘Puglia.’ De wijn heeft een volle smaak die te danken is aan zijn rijpe en donkere bessen. Deze wijn is dus zeer geschikt voor een gezellige, Italiaanse wijnproeverij. Helaas moet je wel wat over hebben voor een glaasje van deze wijn. Eén fles kost namelijk gemiddeld 340 euro. Toch staat deze wijn in dit lijstje, omdat het de prijs zeker waard is.

Amarone Della Valpolicella

Amaronbe Della Valpolicella is een heerlijke, granaatrode wijn. Wanneer je aan deze wijn ruikt zul je merken dat de geur zeer etherisch en intens is. Het alcoholpercentage in deze wijn is wel een stukje hoger dan in de gemiddelde fles. Dit komt doordat de druiven in deze wijn ingedroogd zijn. Je moet hier dus wel rekening mee houden wanneer je deze fles wijn koopt voor in je proeverij! Echter is het zeker waard om deze wijn te proberen vanwege de unieke smaak. De wijn is te koop voor in de 40 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *