De remklauw in je audi q7: kan je die zelf vervangen?

remklauw audi q7

De remklauw is het eerste onderdeel dat in gang wordt gezet wanneer je op de rem trapt. Best een belangrijk onderdeel, dus. Het is daarom ook belangrijk dat je er enige kennis van hebt. Daarnaast wil je dat de remklauw audi q7 op tijd vervangen wordt wanneer dat nodig is. 

remklauw audi q7

Meer over de remklauw

Maar wat is nu precies de werking van de remklauw? De remklauw van een schijfremsysteem is de houder van twee remblokken. De remklauw is zodanig gemonteerd, dat de beide daarin aanwezige remblokken zich aan weerszijden van de remschijf bevinden. In de remklauw horen twee cilinders, waarvan de zuigers de remblokken tegen de remschijf kunnen drukken. Meestal heeft een remklauw twee remzuigers en worden de remblokken door vloeistofdruk tegen beide zijden van de remschijf geduwt. Een technisch verhaal, maar belangrijk om te weten.

De remklauw vervangen

Het laten vervangen van een remklauw kost meestal tussen de 300 en 600 euro. Dat is een aardig bedrag, maar het gebeurt dan ook niet vaak dat je een remklauw moet vervangen. Om die reden is het wat duurder, en ook omdat het een redelijk tijdrovende klus is. De nieuwe remklauw is bovendien niet gratis. Als je mazzel hebt, gaat de remklauw een leven lang mee. In de praktijk valt dit echter nog wel eens tegen. Als er bijvoorbeeld roest of vuil tussen de klauwen komt te zitten dan is vervangen vaak onoverkomelijk. 

Zelf vervangen: kan het?

Een automonteur moet niet voor niks jarenlang leren voor hij echt alles weet over auto’s. Het is een vak apart om aan een auto te sleutelen, en het vervangen van de remklauw kun je dan ook beter niet zelf doen. Tenzij je natuurlijk veel ervaring hebt of zelf als monteur werkt. In andere gevallen kun je de auto beter wegbrengen naar een garage. Je wil immers niet dat het remsysteem slecht of niet functioneert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *