Alcohol en eenzaamheid gaat niet samen

Heel de wereld zit nu al bijna een jaar op slot. Langzamerhand gaan steeds meer landen open maar bij ons in België zal het zeker nog wel enige tijd gaan duren voordat de grenzen weer opengaan. Ik kijk er nu al naar uit om naar een ander land op vakantie te gaan, want een heel jaar lang alleen maar in je eigen lang kan best wel saai worden. Maar ik denk dat ik nog van geluk mag spreken omdat ik een heel fijn gezin heb dat ook tijdens een lockdown veel met elkaar kan lachen. Als je in deze tijd op jezelf woont is het al een stuk lastiger om de moed hoog te houden. In het algemeen zijn wij denk ik meer alcohol gaan drinken tijdens de lockdown. Of dat komt door de verveling of omdat wij thuis werken weet ik niet. Maar ik kan mij zo voorstellen dat dit versterk wordt als je alleen woont. Daarom ben ik laatst met een vriend van mij gaan praten, en hij dacht precies hetzelfde.

 

Het kan erg hard gaan

Laat ik meteen vooropstellen dat ik geen ervaringsdeskundige ben op het gebied van alcoholverslaving en hier geef ik ook zeker geen advies over. Met deze vriend had ik het over of hij wat sneller een koud biertje pakte uit de koelkast nu hij zoveel thuis was. Hij gaf wel toe dat hij meer alcohol is gaan drinken. Ook ik merkte bij mij zelf, ook al is het verre van een alcoholverslaving, dat ik meer ben gaan drinken, en vooral ook veel eerder. Normaal gesproken drink ik alleen iets in het weekend in de avond. Maar ik betrap mij zelf erop dat ik nu zelfs na mijn werk al een biertje kan opentrekken als het lekker weer is. Zelf schrok ik hier wel van. Ik noem het absoluut geen alcoholverslaving maar ik vraag mij toch af waarom wij allemaal meer gaan drinken en wat voor gevolgen dit kan hebben.

 

Verveling

Ik denk echt dat het komt doordat wij ons meer vervelen. Eén van de weinige dingen die wij nog kunnen doen is in onze tuin genieten van de zon, en daar komt al snel een glaasje bier bij kijken. Ik denk wel dat mensen een serieuze alcoholverslaving kunnen krijgen als je niemand bij je in buurt hebt die niet zo nu en dan op je let. Ik ben zelf niet verslaafd geraakt aan alcohol, maar onbewust ben ik wel iets meer gaan drinken. Daarom wil ik jullie graag eraan herinneren om goed aan elkaar te denken en serieus aan elkaar te vragen hoe het met iedereen gaat. We willen namelijk geen slechte gewoontes oplopen tijdens deze lockdown.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *